Inte känt detaljer om medicineringssäkerhet, lagring, hantering och bortskaffande

Lämna aldrig barn ensamma med läkemedel. Om du har öppen medicin och du bör göra något annat, som svar på telefonen, ta medicinen med dig. Råda sittare, morföräldrar och andra besökare att hålla väskor, påsar eller jackor som har läkemedel i sig bort från barnens räckvidd. När du tar medicin, gör det över ett badrumsvask och/eller långt ifrån vanliga områden i ditt hus.

För många opioider och andra kraftfulla smärtstillande medel kan till och med en procentsats som konsumeras eller absorberas genom huden (vätska och fläckar) vara dödliga. Aldrig någonsin hänvisa till medicinering som „godis” eller ett annat tilltalande namn. Detta kan förvirra eller fresta ett barn att försöka andra piller när du inte tycker om. Se upp för att ge rätt dos och bestämma den exakt.

För många nödsituationer för att inkludera läkemedelsfel, enligt u.S. Centra för sjukdomskontroll och undvikande, unga barn fick felaktig dos av mediciner av misstag. Använd en läkemedelsspruta eller dropper för att mäta rätt mängd. Använd inte rutinmässiga köksskedar på grund av att de inte är exakta för att bestämma medicin.

(Se, „Hur man använder flytande läkemedel för barn.”) Var medveten om att en del av räknaren är vuxenstyrka och aldrig behöver användas med barn. Prata om mycket säkrare alternativ med din barnläkare eller farmaceut. Hälso- och friskvårdsbutik Ge medicinen vid de tider du förväntas, baserat på ditt recept eller vad din läkare informerade dig.

Den definitiva guiden för medicineringssäkerhet för äldre: en guide för patienter och

Många föräldrar har svårt att förstå medicinens riktlinjer. Om du är förbryllad över hur du ger ditt barn ett läkemedel är det mycket bättre att ställa frågor än att ge medicinen felaktigt. Be din läkare eller farmaceut bara hur mycket medicin du ska erbjuda med det doseringsverktyg du planerar att använda.

Be din läkare eller farmaceut på ett papper som du ska ta hem. Låt en tolker erbjudande dig vägbeskrivning på ditt gynnade språk. Prata med ditt barns läkare eller farmaceut innan du blandar medicin med mat eller vätska. Erbjuda mediciner som behandlar symtom (som långvarig hosta) bara om ditt barn behöver det.

Erbjud inte en medicinering för feber eller smärta om du för närvarande tillhandahöll en kall medicin som har feber eller obehag medicinering i den. Det är vanligtvis bäst att erbjuda en medicinering åt gången. Du kan erbjuda medicinering för att minska ditt barns feber om ditt barn har feber över 102 grader Fahrenheit.

Medicin för att minska febern är mer en oro för komfort för ett barn. Det behövs inte om ditt barn är bekvämt. Säkert kassera alla oanvända mediciner, särskilt kraftfulla läkemedel som opioider. Kolla in läkemedlet för säkra sätt att eliminera gammal eller extra medicin. Läkemedelsfläckar som används för obehag lättnad borde bli av med, vikta i hälften och spolas.