Alles over 7 dingen die u kunt doen om interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen

Ja, het gebruik van HIV-medicijnen kan leiden tot zowel interacties tussen geneesmiddelen als geneesmiddelen en interacties tussen drugsconditioning. Voedsel kan de absorptie van sommige hiv -medicijnen beïnvloeden en de concentratie van het medicijn in het bloed verhogen of minimaliseren. Afhankelijk van het HIV -medicijn kan de concentratieverandering nuttig of schadelijk zijn.

Sommige hiv -medicijnen kunnen worden ingenomen met of zonder voedsel, omdat voedsel geen invloed heeft op hun absorptie. Aandoeningen, zoals nierziekte, hepatitis en zwangerschap, kunnen van invloed zijn op hoe het lichaam hiv -medicijnen verwerkt. De dosering van sommige hiv -medicijnen kan moeten worden aangepast bij personen met bepaalde medische aandoeningen.

Er zijn vandaag meer kansen dan ooit tevoren om te weten te komen over uw gezondheid en om veel beter voor uzelf te zorgen. Het is ook essentieeler dan ooit om te begrijpen over de medicijnen die u neemt. Als u een aantal verschillende medicijnen gebruikt, bekijk dan één medische professional of specifieke gezondheidsproblemen heeft, moeten u en uw artsen bekend zijn met alle medicijnen die u neemt.

Enkele bekende details over klinisch significante interacties tussen geneesmiddelen

Geneesmiddelinteracties kunnen uw medicijn minder betrouwbaar maken, onverwachte nadelige effecten veroorzaken of de werking van een bepaald medicijn verhogen. Sommige interacties tussen geneesmiddelen kunnen zelfs schadelijk voor u zijn. Als u het label bekijkt telkens wanneer u een niet -recept- of receptgeneesmiddel gebruikt en de moeite doet om interacties tussen geneesmiddelen te ontdekken, kan het van cruciaal belang zijn voor uw gezondheid.

Geneesmiddelinteracties vallen in 3 brede categorieën: komen op wanneer 2 of meer medicijnen met elkaar reageren. Deze interactie tussen geneesmiddelen met geneesmiddelen kan u veroorzaken om onvoorziene nadelige effecten te ervaren. Bijvoorbeeld, het mengen van een medicijn dat u nodig hebt om u te helpen slapen (een kalmerend middel) en een medicijn dat u als allergische reacties (een antihistamine) beschouwt, kan uw reacties vertragen en het rijden van een voertuig of loopapparatuur gevaarlijk maken.

Het mengen van alcohol met sommige drugs kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u zich uitgeput voelt of uw reacties traag voelt. kan optreden wanneer een bestaande medische aandoening zorgt voor medicijnen die mogelijk schadelijk zijn. Als u bijvoorbeeld een hoge bloeddruk heeft, kunt u een ongewenste reactie ervaren als u een nasale decongestant neemt. Drugslabels vrij verkrijgbaar (OTC) bevatten informatie over componenten, gebruik, waarschuwingen en instructies die essentieel zijn om te lezen en te begrijpen.

10 medicijninteracties die elke apotheker moet weten dingen om te weten voordat u koopt

Nog meer, drugslabels kunnen veranderen naarmate nieuwe informatie wordt herkend. Daarom is het specifiek belangrijk om het label te lezen wanneer u een medicijn gebruikt. De lijst „” en „” Secties Lijst: de naam en de hoeveelheid van elk actief ingrediënt De functie van elke actieve component Het „” -gedeelte van het label: vertelt u wat het pillen-pharm.com medicijn wordt gebruikt voor assists. „” Gebied van het label levert belangrijke interactie tussen geneesmiddelen en preventieve maatregistratie zoals wanneer u voorafgaand aan gebruik met een medische professional of apotheker moet praten Wanneer u moet stoppen met het innemen van het medicijn Het „” gebied van het label informeert u: de duur van de tijd en de hoeveelheid van het product dat u veilig kan gebruiken om speciale richtlijnen te gebruiken voor het gebruik van het item „” „” sectie van het label, vertelt u: benodigde details over bepaalde actieve ingrediënten, zoals natriummateriaal,Voor personen met voedingsbeperkingen of allergieën informeert het „” gebied van het label u: de naam van elke inactieve component (zoals kleuringen, bindmiddelen, enz.) Nummers van een bron om te reageren op vragen over het product spreken met uw medische professional of apotheker over de medicijnen die u gebruikt.